Skip to content

TUULI RAUVOLA 1949-2023

Tuuli Rauvola 1949 – 2023

Sanaseppojen Turun paikalliskerhon vetäjä Tuuli Rauvola menehtyi maaliskuun 4. päivänä 2023 Turussa äkillisen sairauskohtauksen seurauksena. Hän oli syntynyt Turussa 2. lokakuuta 1949 ja oli kuollessaan 73-vuotias.

Tuuli Rauvola opiskeli nuoruudessaan kodinhoitajaksi. Työn ohessa hän kävi iltaoppikoulun ja kirjoitti ylioppilaaksi, valmistui sosiaalikasvattajaksi ja teki lastentarhanopettajan töitä.

Kiinnostus ristikoihin syntyi jo varhain lapsuudenkodissa. Kouluikäisenä Tuuli seurasi kun äiti ratkoi ristkoita. Uteliaisuus heräsi ja ratkomista piti lähteä kokeilemaan itsekin.

Ensimmäiset laatimiset Rauvola teki 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa. Taitojen kehittyessä hän piti ensin virkavapaita ja teki laatijan töitä, kunnes vuonna 2002 hän ryhtyi kokopäiväiseksi ammattilaatijaksi. Laatiminen jatkui edelleen, ura katkesi yllättävän äkilliseen poismenoon.

Sanaseppojen hallituksessa Tuuli Rauvola oli vuosina 1992-2002. Hän ja perheenjäseniä osallistui myös kesäpäiville. Turun paikalliskerhon vetäjänä Rauvola toimi heti sen perustamisesta vuodesta 1983 alkaen aina kuolemaansa saakka. Hän oli järjestämässä Puzzle MM -kisoja Oulussa 2002 ja mukana kilpailijana Suomen MM-joukkuessa vuosina 1998-2000.

Kesäpäivillä ja muissa tapahtumissa mukana olleet kertovat, että Tuuli Rauvola oli sosiaalinen, hymyileväinen, aina iloinen ja ylpeästi erittäin turkulainen – hänen kotipaikkansa tunnisti heti positiivisella tavalla ronskista murteesta.

Ristisanojen ohella Tuuli Rauvolan tärkeä harrastus oli hyötypuutarhan hoito, jota hän teki miehensä kanssa 40 vuotta. Sanaseppojen lisäksi hän oli mukana useissa eri järjestöissä, sekä työhön että harrastuksiin liittyvissä.

Tuuli Rauvola (toinen vasemmalta) Turun paikalliskerhon kokoontumisessa helmikuussa
2023.

Kunniaylisanaseppo Antti Skyttä tapasi Tuulin vain hiukan ennen hänen poismenoaan.

– Tuuli otti minuun yhteyttä tammikuun puolivälissä ja pyysi minua Turun paikalliskerhon vieraaksi helmikuun tapaamiseen. Kokouspäivänä Tuuli oli minua vastassa Kupittaan juna-asemalla ja vei minut kokouspaikkaan. Vietimme todella hauskan parituntisen rupeaman, yhteensä 9 sanaseppoa nautti elämästä täysin siemauksin.

– Kun Tuuli ajoi minua takaisin Kupittaan asemalle, totesimme, että jos nauru pidentää ikää, niin nyt tuli kaikille osallistuneille tosi paljon aikalisää. Puolentoista viikon päässä tuosta hetkestä
saapui tieto Tuulin menehtymisestä.

Tuomo Sajaniemi