Skip to content

Sanaseppo-risteily 2015

Tuomo Sajaniemi

Perinteinen Sanaseppojen kevätristeily reissattiin tänä vuonna 19.–21.4. Lähtösunnuntaita edeltävänä päivänä moni tuskaili Postitalolla Ristikko SM -kisojen välierissä ja muutama harva finaalissa. Laivaan pääsime jo klo 12. Perinteisen tervetulopuheen jälkeen tehtiin esittelykierros, koska mukana oli useita ensikertalaisiakin. Pakollisten koreografioiden jälkeen ohjelma jatkui vapaamuotoisemmin mm. Juha Hyvösen sanaristejä ratkoen. Erkki Vuokila jakoi valmiiksi laaditun piilosanapohjan, johon risteilyporukka sai tehdä vihjeet.

Lähtijöitä oli jälleen enemmän kuin viimeksi, nyt 31 aikuista ja 1 juniori. Lähtijämäärää jännitettiin kovasti, sillä vaikka yritimme tehdä risteilyvarauksen mahdollisimman aikaisin eli heti kun Ristikko SM:stä oli saatu tieto, ei laivalla ollut enää vapaata kokoustilaa toiselle risteilypäivälle. No ei tilat niin vain laivalta lopu, mutta pienin vapaa oli 13. kannen karaoke/disko, joka sentään vetää helposti useita satoja juhlijoita. Tilavuokra meni risteilybudjettimme yli mutta pikällisten neuvotteluiden tuloksena saimme tehtyä diilin että mikäli saamme vähintään 30 lähtijää, saamme hyttialennusten kautta kuitattua tilavuokran. Viimeiseen asti jouduttiin jännittämään, mutta lopulta meitä oli riittävän monta.

Menomatkalla söimme masut täyteen Grande Buffet´ssa, paluumatkalla kolmen ruokalajin illallisen La Tavolata -ravintolassa. Ruoka oli hyvää, ja vaikutuksen teki myös kokkiryhmä, joka salissa kokosi pääruokamme ammattitaitoisesti toimien tarkasti kuin robotit.

Molemmat loppuillat vietimme 7. kannen kasinobaarissa, jonka taisimme kalustaa uudelleen, jotta pääsimme kaikki istumaan yhdessä. Siitä oli myös kätevä puikahtaa tanssilattialle. Halukkaat pääsivät katsomaan laivan yökerhossa esitetyn Fame-elokuvaan perustuvan musikaalin, jonka esittivät elävä orkesteri sekä laulutaitoiset näyttelijät ja tnassijat.

Maanantaina saavuimme aurinkoiseen, lämpimäään Tukholmaan. Virkeimmät jaksoivat käydä pikaisesti kaupungilla ennen kuin oma ohjelmamme alkoi 13. kannen New York Club & Loungessa. Koska baari siellä ei ollut auki, meillä oli oma kärryllinen erilaisia virvokkeita. Työtäessäni sitä laiva promenade-käytävällä ja hississä selkään taputtelijoita kyllä riitti! Kiitoksia kaikille juomia ostaneille ja maksaneille rehellisyydestänne, kassa täsmäsi kulutuksen kanssa. Hyväksi tilaksi osoittautuneessa diskossa käytiin Antti Skytän vetämä tietokilpailu, jonka potin korjasivat Ritva Forsblomin ja Juha Hyvösen muodostama pari. Onnea! Potti käytettiin illallisella perinteiseen kuohuviinimaljaan.

Laivalla tietysti sattui yhtä ja toista suunniteltua ja vähemmän suunniteltua. Esimerkiksi muiden matkustajien joukosta löytyi Teemu Pallosen äiti, jonka kanssa rupateltiin.

Tiistaiaamuna saavuttiin kotiin, osa pirteinä ja virkistäytyneitä, osa kärsien ehkä jet lagista tai ties mistä reissaamisen rasituksista. Joka tapauksessa kommenttien perusteella hauskaa oli.