Skip to content

RIITTA ASIKAINEN 1955-2013

Sanaseppo-lehden päätoimittaja

Sanaseppo-lehden päätoimittaja Riitta Asikainen menehtyi huhtikuun 15. päivänä 2013 Hämeenlinnassa edellisenä päivänä saamaansa sairauskohtaukseen. Hän oli syntynyt Kuopiossa 26. heinäkuuta 1955 ja oli kuollessaan 57-vuotias.

Suruviesti tavoitti tuoreeltaan kevätristeilyllä olleen 25 sanasepon ryhmän, joista monelle Riitta oli läheinen sanaseppo-kollega ja hyvä ystävä. Järkyttyneinä pidimme hiljaisen hetken Riitan muistolle, seurasimme kuinka sanaristikot.net-keskustelupalstalle tuli hetkessä kymmeniä osanotto- ja muisteluviestejä, tuimme toisiamme ja muistelimme Riittaa.

Riitta Asikainen muutti 1980-luvulla Savosta Hämeenlinnaan ja työskenteli muun muassa ammatinvalintapsykologina ja NLP-kouluttajana, josta hän kirjoitti muutaman kirjankin. Ristikoiden saralla Asikainen toteutti visaisia tavuristikoita persoonallisella tyylillään sekä teki mm. kuva-arvoituksia.

Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n julkaiseman Sanaseppo-lehden päätoimittaja Asikaisesta tuli vuonna 2007. Hänen vastuualueenaan oli mm. lehden artikkelit ja muu tekstisisältö sekä toimituksen johtaminen. Hänen aikanaan ja paljolti hänen ansiostaan lehdestä on kehittynyt se Sanaseppo-lehti jonka nyt tunnemme. Seuraavan numeron teko oli jo käynnissä, mutta työ jäi traagisesti kesken.

Riitta Asikainen oli myös Sanaseppojen hallituksen jäsen.

Sanaseppojen tapahtumissa kuten kesäpäivillä ja paikalliskerhossa Riitta Asikainen oli rento keskustelija jota tuntemattomankin ihmisen tai ensikävijän oli helppo lähestyä. Sanaristikot.net-palstalla ja chatissa Riitta oli monelle erittäin tuttu ja aktiivinen keskustelija, nimimerkki RA, joka aiheesta riippuen saattoi olla huumorintajuinen sanataituri tai intohimoinen vastaväittäjä jonka terävässä kynässä oli joskus hyvinkin piikikäs kärki. Ja halutessaan tiivistämisen mestari onnistui sanomaan kaiken olennaisen yhdellä tai kahdella sanalla.

Riitan poismeno jätti suuren tyhjän aukon kaikkien sanaseppojen sydämiin sekä seuran aktiivisten toimijoiden riviin.

 Tuomo Sajaniemi