Skip to content

Paikalliskerhovetäjien tapaaminen 2017

Puolentoistakymmentä sanaseppoa kokoontui Hämeenlinnaan vaihtamaan kuulumisia lauantaina marraskuun 18. päivänä. Ilma oli märkä ja pimeä, mikä saattoi vaikuttaa osaltaan siihen, että iloisten riemunkiljahdusten määrä jäi valitettavan pieneksi.

Maakuntien terveisissä paistaa vakava huoli aktiivisten kävijämäärien pienenemisestä. Pari aluetta näyttää taas hiipuneen kokonaan. Poikkeuksen tekee pääkaupunkiseutu, jossa ollaan päästy 12–15 kävijän keskiarvoon aikaisemman alle kymmenen sijaan. Toki sekin on vähän ajatelleen, että seuran jäsenmäärästä puolet asuu alueella.

Pauli Saarinen arveli tämän lievän positiivisuuden juontuvan siitä, että vuosi sitten alettiin toivottaa uudet kävijät tervetulleeksi. Pieni, mutta merkittävä parannus.

Useimmissa kerhoissa on 4–5 hengen vakiintunut kokoonpano. Kokoontumisten ohjelma sen sijaan vaihtelee melkoisesti. Kaikki eivät ratko ristikoita, vaan aikaa käytetään erilaisiin aivovoimisteluihin. Kanta-Hämeen piristykseksi on osoittautunut vuorovedolla tapahtuva tietovisa, jossa oleellisin asia on juuri vuoroveto. Kaikki saava olla tuomareita ja aihepiirit tulevat värikäämmmäksi.

Puheenjohtajan, Ristikkoakatemian ja Sanaseppo-lehden terveisten jälkeen keskusteltiin tovi keinoista, miten saataisiin uusia aktiiveja seuran toimintaan. Todettiin kustantajien positiivinen vastaantulo Oulussa ja Helsingissä, mikä vahvistaa yhteistyötä harrastajien ja ammattilaisten välillä. Kirjastohanke etenee hitaasti, mutta varsinaisia uusia toimenpide-ehdotuksia palaverissa ei listattu.

Ilahduttavan monet kerhot ovat ottaneet Saimaanmainioiden juhlaristikkohaasteen vastaan.

Vietimme myös hiljaisen hetken edesmenneen Sanaseppo Raimo Salomaan muistolle.