Skip to content

Sanaseppo-risteily 2023

SANASEPPOJEN KEVÄTRISTEILY 23.–25.4.2023

Sanasepporisteily 2023 osallistujat aulassa ryhmäkuvassa

Viimeinkin! Koronapandemia mokoma peruutti vuoden 2020 risteilyn, joka olisi ollut jo 10. Sanasepporisteily, sekä pari seuraavaa. Mutta nyt päästiin matkaan! Ristikko SM:n jälkeisenä päivänä kokoonnuimme Eteläsataman Olympiaterminaalissa klo 12 mennessä jolloin pääsisimme laivaan ja omiin kokoustiloihin.

Juhlaristeilyn kunniaksi sanaseppokonkarit Antti Skyttä ja Erkki Vuokila olivat miettineet erikoisohjelmaa. Antti Skyttä piti perinteisen tietokilpailun, jonka kysymyksistä suuri osa oli tällä kertaa teemoitettu Sanasepporisteilyjen aikaisiin tapahtumiin. Eki jakoi ristikkopohjat joissa oli pääkuva, tehtävänä keksiä päälause(et). Osa näistä on laadittu valmiiksi ja tullaan julkaisemaan tulevissa Sanasepoissa.

Maanantain tietokilpailussa oli osallistumismaksu. Parit valittiin nostamalla numerolappu maljasta. Ainoa sääntö oli, että Riitta Rustari ja Juha Hyvönen eivät saa olla samassa joukkuessa, että muilla olisi edes pieni mahdollisuus… Makeat naurut saatiin, kun ensimmäisinä arvan nostajina Riitta ja Juha saivat saman numeron! Arvonta aloitettiin uudelleen alusta.

Tietokilpailun voittivat Pirjo Ruohoaho ja Riitta Rustari. Perinteen mukaisesti voittajat tarjosivat potilla alkumaljan illallisella. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet saivat Onni Kustannuksen tarjoamat tuotepaketit.

Risteilyn aikana palkintoina hyvistä suorituksista jaettiin juomakuponkeja, jotka Kolmiokirja ja verkkosivujakin tekevät Avilant Oy olivat sponssanneet. Lisäksi oli laivayhtiöltä pari Harri Hylje -pehmoa ja risteilyetukortteja.

Menomatkalla söimme laivan buffet-pöytien monipuolisesta ja herkullisesta tarjonnasta. Paluumatkalla oli kolmen ruokalajin päivällinen. Ruoka oli herkullista ja henkilökunta ripeää, ystävällistä ja huumorintajuista. Erikoisruokavaliot oli otettu hyvin huomioon. Kiitos henkilökunnalle ja keittiöön!

Myös kokoustiloissa saimme erittäin hyvää ja ystävällistä asiakaspalvelua.

Matkalla kaikki sujui hyvin, tosin harmiksemme kasinon baari oli lopetettu, joten juomia piti hakea yläkerrasta kierreportaita kulkien, sanasepoissa on paljon huonojalkaisia, tai saman kannen kahvilasta. Kun illalla tämä paikka on ainoa missä pystyy edes jotenkin keskustelemaan huutamatta ihan kurkku suorana niin laivayhtiöön lähti palautetta tästä epäkohdasta.

Muilta osin risteily meni hienosti ja mietityt omat ohjelmalliset lisämausteet ryydittivät risteilyä. Mukana oli 28 aikuista ja 1 nuori. Risteilylle osallistui muutama ensikertalainenkin – toivottavasti nähdään myös ensi vuonna!

Tuomo Sajaniemi