Skip to content

Sanaseppo-risteily 2019

Tuomo Sajaniemi

Perinteinen kevätristeilymme Hensingistä Tukholmaan reissattiin Tallink Siljan m/s Serenadella 14.–16.4. eli lähtö oli sopivasti heti Piilosana SM 2019:n kilpailupäivän jälkeisenä sunnuntaina. Tällä kertaa reissuun pääsi lähtemään 23 aikuista ja 1 nuoremman sukupolven edustaja.

Laivaan pääsimme jo kello 12. Iltapäivä sujui rattoisasti kokoustiloissa, jossa nautiskelimme omasta rauhasta ja omasta ohjelmasta, kuten Antti Skytän juontamasta tietokilpailun harjoituskierroksesta. Tehtäviä jaettiin ja muisteltiin vielä edellispäivän Piilosana SM-kisoja.

Laivan lähdettyä siirryttiin vatsat täyttävään buffet-ruokailuun. Ruoka oli jälleen monipuolista ja maistuvaa. Lisämaustetta antoi samassa salissa ollut ison kaupallisten alojen opiskelijoiden ryhmä, jossa hiljattain saavutettu täysi-ikäisyys ja vapaasti hanoista tuleva alkoholi saivat aikaan jonkinlaisen esinäytöksen vapusta. Nuoruuden intoa ei henkilökuntakaan saanut oikein aisoihin. Onneksi riehakkuusa rajoittui lähinnä “fakkisanoihin”, ei tosin ihan sellaisiin mihin Sanasepot ovat tottuneet… Annoin kokemastamme palautteen Tallink Siljalle, jossa asiaan suhtauduttiin erittäin vakavasti ja on ryhdytty toimiin, ettei vastaavaa tapahtuisi enää. Noh, kaikkihan me olemme olleet joskus nuoria, ja laivalle mahtuu monenlaista lähtijää. Omasta ryhmästäni olen aina voinut olla ylpeä, sillä Sanaseppojen käytös on erinomaista.

Silja Serenadella on tety jälleen isoja uudistuksia viime vuoden loppupuolen telakoinnin aikana. Tällä kertaa pääsimme näkemään mm. uudistetut hissiaulat ja hyttikäytävät. Myös kaikki keulaosan 7. ja 8. kannen baarit ja yökerho on uudistettu. Tilat vaikuttavat huomattavasti avarammilta, ihan piti muistutella itseään, että laivan ulkoseinät ovat varmasti vielä entisillä paikoillaan! Väliseiniä ja matalia tilanjakajia sekä baarien paikkoja oli muutettu. Liikkuminen oli helpompaa. Yökerhon esityksien esteetön seuraaminen onnistui monilta uusilta paikoilta. Ja mikä parasta, tuolien määriä ei ollut vähennetty ja ne olivat edelleen miellyttäviä istua. Niinpä helppo oli illanvirkkujen vielä kokoontua kasinon baarissa ja viettää aikaa pikkutunneille asti.

Laivan ollessa maanantaina Tukholmassa useimmat taisivat käydä maissa edes hiukan jaloittelemassa. Yhteistä iltapäivää vietettiin kokoustiloissa. Antti Skyttä veti tietokilpailun, nyt kilpailtiin pikku panoksesta. Jo ennen parien arpomista veikattiin voittajaksi Riitta Rustaria ja hänen pariaan. Antti oli jälleen laatinut huolella mietityt kysymykset, joiden punaisena lankana oli tällä kertaa Antti. Tällä kertaa kävi niin, että voittoon tiensä selvittivät Riitta Kaitajärvi – ja Riitta Rustari. Onnea voittajaparille! Tämä voito koitui lopulta taas kaikkien iloksi päivälliselle mennessä kuohuvana alkumaljana.

Maanantai-iltana laiva aloitti matkan kohti Suomea, ryhmämme taas aloitti kolmen ruokalajin à la carte -päivällisen. Jälleen oli ruoka valmistettu taidokkaasti ja erikoisruokavaliot otettu hienosti huomioon. Monen osalta ilta jatkui vielä aamun puolellekin, vaikka Suomeen päin yö onkin tuntia lyhyempi. Tiistaina oli paluu Suomeen ja arkeen.