Skip to content

Kesäpäivät 2017 Kiipulassa

Sakari Pajakoski

Toimittaja ehti tällä kertaa kesäpäiville vasta lauantain aamupalan aikaan. Paikalla olleet kertoivat, että edellinen ilta oli omistettu Erkki Vuokilalle, joka neljäntenä sai kunniaylisanasepon tittelin. Maan ylivoimaisesti tuotteliaian sanaseppo on kiistatta tittelinsä ansainnut.

Tuore kunniaylisanaseppo

Lauantaipäivän virallinen ohjelma alkoi hallituksen kokouksella. Muu porukka visaili sillä aikaa Hannes Tiiran tekemän kysymyssarjan parissa. Aiheena oli tällä kertaa naistenviikon sankarit. Kisan voitosta taistelivat tasapistein Päivi Hänninen ja Jari Keränen.

Kesäpäivien avaus menossa

Kiipula Gardens soi ristikkoväelle mahdollisuuden tutustua vihannestuotantoon. Kävimme katsomassa kurkun ja tomaatin nykyaikaista viljelyä. Varmaan jokaiselle meistä oli yllättävää, että uusi sato valmistuu noin kolmen viikon välein. Ihmettelimme kasvualustana ollutta villapaalia ja jokaiselle kasville erikseen ohjattua kastelujärjestelmää. Aina ei ruokapöydässä tule ajatelleeksi, kuinka hienosti ja puhtaasti kotimaiset vihanneksemme lautaselle ovat kulkeutuneet.

Lounastauon jälkeen valmistauduttiin perinteiseen kimpparatkontakisaan. Se on toimittajan mielestä aina kesäpäivien kohokohta. Joukkueet jaettiin pääosin arpomalla. Lottovoittajan tuurilla pisimmän korren veti puheenjohtajamme Jari Haapa-aho, joka sai valita tuoreen kunniaylisanasepon joukkueensa ankkuriksi. Voittohan siitä tuli 36 minuutissa. Suotakoon se heille juhlan kunniaksi.

Ristikko oli ilmeisen kinkkinen. Kaikki saivat sen toki valmiiksi, mutta viimeinen joukkue käytti siihen aikaa lopulta noin puolitoista tuntia ja enin osakin joukkueista yli tunnin. Toimittajan joukkue tuli hienosti hopealle. Siitä kiitos Terhi Anttilalle, Päivi Hänniselle, Arja Niemelle ja Antti Ylöselle. Loistavaa yhteistoimintaa, vaikka niin sanottua vyörytystä pääsimme tekemään vasta valkeiden syttyessä. Antti Skyttä kertoi ristikon sanaston syntyneen pääosin maaliskuussa Pendolinossa matkalla Oulusta Tampereelle.

Ensi vuonna kesäpäivät järjestetään Heinolassa Hotelli Kumpelin kauniissa järvimaisemissa, mutta kuitenkin keskellä kaupunkia. Päivi Hänninen kertoi työryhmän olevan koossa ja työn touhussa.

Kimpparatkonnan tulokset, joukkueet on nimetty kapteenien mukaan:

  1. Jari Haapa-aho 35.58
  2. Sakari Pajakoski 40.53
  3. Titta Kivikko 58.22
  4. Elina Rosenberg 1.03.10
  5. Riitta Rustari 1.09.50
  6. Pauli Saarinen 1.12.18
  7. Tuomo Sajaniemi 1.24.48