Skip to content

Koululaisten Ristikko SM 2024

Tervetuloa mukaan peruskoulujen 8-luokkalaisille suunnattuun sanaristikkokilpailuun. Kisa on ollut suosittu edellisillä kerroilla ja tälläkin kertaa toivomme runsasta osanottoa.

Ristikkokisa on kolmiosainen: alkuerässä selvitetään luokkien parhaat ratkojat, välierässä luokkien parhaista koulujen parhaat, ja kolmannessa osassa selviävät sitten Suomen parhaat ratkojat.

Kilpailun palkinnot:
1. 150 €
2. 100 €
3. 50 €
Lisäksi kärkikolmikko saa palkinnoksi myös Sanaristikkoseura Sanaseppojen jäsenyyden vuodelle 2024. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa.

Ristikot ja niiden ratkaisut saatte osoitteesta: https://sanasepot.fi/ope2024
Sivun avaamiseksi tarvitsette käyttäjätunnuksen ja salasanan. Saat ne pyydettyä Markolta, jonka yhteystiedot löytyvät tiedotteen lopusta.

Ristikot tulevat sivulle aina muutama päivä ennen kyseisen erän alkua. Teidän tulee tulostaa ristikot ja ratkaisut kisatapahtumaa varten. Opettajalla tulee olla sekuntikello käytössä, koska aika ratkomiseen otetaan sekunnin tarkkuudella. Tänä vuonna käytettävissänne on myös ristikoiden ratkaisemisesta kertova ennakkomateriaali, joka julkaistaan sivulla viimeistään 6.1.2024. Sen avulla voitte neuvoa oppilaille perusasioita ristikoiden ratkomisesta.

Alkuerän kilpailuaika on 22.1.–9.2.2024
Välierä suoritetaan 4.–22.3.2024
Finaali järjestetään 2.–19.4.2024

Kisaan kuluu aikaa 1 koulutunti / erä (45 min.), 15 minuuttia ohjeiden ja papereiden jakamiseen ja
30 minuuttia itse ratkontaan.
Kun kisaaja on mielestään valmis, hän selvästi ilmoittaa tehtävän olevan valmis, tämän jälkeen katsotte ajan sekä merkitsette sen muistiin. Ristikon tarkastuksessa tulee huomioida, että ensimmäisessä erässä jokaisesta väärästä tai puuttuvasta kirjaimesta lisätään sakkoa 15 sekuntia, toisessa erässä 30 sekuntia ja finaalissa 1 minuutti ratkonta-aikaan. Epäselvissä tapauksissa voitte tarvittaessa ottaa yhteyttä ohjeistuksen alaosassa ilmoitettuun henkilöön.

Ensimmäisen erän jälkeen tulee yhteyshenkilölle ilmoittaa sähköpostitse kunkin luokan viiden parhaan nimet sekä ajat ja kokonaislukumäärä osallistujista tilastointia varten. Toisen osan jälkeen tulee lähettää kaikkien välierään päässeiden ajat, jotta nähdään ketkä pääsevät finaaliin. Muutkin kuin luokasta/koulusta välierään tai finaaliin selvinneet oppilaat voivat ratkoa tehtävän, mutta heidän tuloksiaan ei huomioida kilpailussa. Toivomme kunkin erän tulosten lähettämistä viimeistään viikon kuluessa erän kilpailuajan päättymisestä. Lisäksi kaikenlainen palaute tehtävistä ja kilpailusta on tervetullutta.

Lähetän tulosluettelon 10 parhaan osalta kaikille osallistuneille kouluille 15.5.2024 mennessä. Kolmen parhaan osalta olen myös henkilökohtaisesti yhteydessä palkintojen toimittamiseen liittyen.

Lisätiedot ja muut yhteydenotot:
Marko Rosenberg, rosenberg.marko@gmail.com, 040 513 2700
Sanaristikkoseura Sanasepot ry