Skip to content

Sanasepot Vanhan kirjallisuuden päivillä

Elina Rosenberg

Sastamalan Vammalassa järjestettiin Vanhan kirjallisuuden päivät 28.–39.6. Idean hallitukselle esitti Marko Rosenberg, joka oli vieraillut tapahtumassa aikaisemmin. Idea sai osakseen kannatusta ja niinpä Sanasepot lähtivät seuran varastolta kasaamansa lehtilastin kanssa kohti tapahtumaa.

Esittelijöiksi saatiin Rosenbergin pariskunan lisäksi myös useampi Tampereen paikalliskerhon aktiivi sekä seuran varapuheenjohtaja Pasi Paavilainen Hämeenlinnasta. Kiitoksia heille osallistumisesta. Apu tulikin tarpeeseen, koska ristikoista kiinnostuneita ihmisiä tuntui riittävän. Ensimmäisenä päivänä pääsimme jututtamaan myös sarjakuvataiteilija P. A. Mannista, jolle Vuokilan Eki oli vinkannut seuran olevan paikalla esittelijänä. Oli mukava nähdä mies piirrosten takaa ja kunnia päästä keskustelemaan hänen työstään.

Toiseksi päiväksi myyntipisteelle kaivettiin arkistojen kätköstä myös aikaisemmin Helsingin kirjamessuilla käytössä ollut Markku Mäkelän piirtämä ristikko-Batman-juliste. Juliste herätti kiinnostusta etenkin tapahtuman lapsikävijöissä. Ja pääsipä allekirjoittanut tarjoamaan tapahtumassa ajossa ollutta kilpailuristikkoa myös presidentti Tarja Haloselle, joka kuitenkin hymyillen vain totesi “lisää houkutuksia” ja jatkoi matkaansa eteenpäin.

Seuralla oli tapahtumassa myynnissä vanhoja Sanaseppo-lehtiä, ja ne tekivätkin oikein mukavasti kauppaansa. Tarjolla oli myös ristikkoaiheisia kirjanmerkkejä ja Sanaseppojen omia lyijykyniä. Kilpailutehtävinä oli kaksi kuvaristikkoa sekä yksi piilosanatehtävä. Hauskaa oli, että kilpailussa olleet kolme palkintoa menivät kaikki eri tehtävän ratkaisseelle ihmiselle.

Erityisen mukavaa oli nähdä kasvotusten myös sellaisia seuran jäseniä, joita ei muissa tapahtumissa ole tavannut. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli hyvin järjestetty ja siitä jäi oikein positiivinen jälkimaku.