Sanasepot.fi

Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n keskustelufoorumi
Tänään on 20.06.2019 02:34

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Alueen säännöt


Tämä keskustelualue on kaikille avoin. Tänne myös satunnaiset vierailijat voivat kirjoittaa viestejä ilman rekisteröitymistä, mutta viestit tarkastetaan ja julkaistaan vasta sen jälkeen. Nettitoimitus pidättää oikeuden muuttaa asiattomiksi tai sopimattomaksi katsomiaan viestejä tai jättää ne julkaisematta perustelematta erikseen päätöksiään.Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viestisi tähän. Viestissä voi olla maksimissaan 60000 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
Kysymys
Vastaa kirjaimilla: laske yhteen yksi ja kaksi:
Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
   

Otsikko - Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät
Kirjoittaja Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät  Vastaa lainaamalla
Minä en juurikaan seuraa, mitä viihdemaailman henkilöt puuhaavat, enkä mm. sen takia tiedä, miltä he näyttävät. Siksi ristikoissa, lähinnä Hesarissa, esiintyvät harmaat kasvokuvat tuottaisivat harmaita hiuksia, jos ne vielä voisivat lisää harmaantua. Onneksi laatija(t) tuntuvat olevan sen verran varttuneemapaa väkeä, että joukossa on myös kymmenien vuosien takaa mieleen jääneitä kasvoja. Menee muuten ihan arvailuksi.
Viesti Lähetetty: 11.09.2013 15:05
  Viestin otsikko:  Re: Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät  Vastaa lainaamalla
Kiitos "palautteesta" ;) . Minua on - laatijanakin - alkanut ihmetyttää, käytänkö liikaa lainausmerkkejä. Pitäisi varmaan hillitä itseään, ettei sitten ketään ratkojaa vallan raivostuttaisi.
Kysymys- ja huutomerkit kuuluvat samaan sarjaan: tunnustan, että varsinkin epävirallisissa viesteissä ja kirjeisssä viljelen liikaa huutomerkkejä! Sellainen tyyli on niin tarttuvaa! Parhaat kaverini käyttävät paljon huutomerkkejä, mikä kuvastaa heidän innostustaan ja reipasta tunne-elämäänsä... :D

tosin... ristikoissa se on vähän eri juttu... :oops:

Tässä linkki niille, jotka haluavat paremmin perehtyä lainausmerkkien käyttöön:

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/4.7.html

(Kunpa jaksaisin tuon kaiken itsekin lukea... )
Viesti Lähetetty: 10.09.2013 23:43
  Viestin otsikko:  Re: Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät  Vastaa lainaamalla
Haa! Mielipide! Täytyy heti avata pullo itse tehtyä kuohujuomaa ja vastata, vaikka en muista törmänneenikään tähän ilmiöön. Ainakaan en ole kiinnittänyt huomiota. Sen sijaan huuto- ja kysymysmerkkejä viljellään luultavasti samoissa tarkoituksissa. Jos ne tarkoittavat, että ratkaisun löytyminen edellyttää todellista oivallusta, ne ovat perusteltuja. Aina ei näin kyllä ole.

Enemmänkin harmittavat suttuiset kuvat, joista ei vanhoilla silmillä saa selvää, nimet, joita ei tähän ikään ole kuullutkaan (toki googlaamamalla sellainen aina löytyy, yleensä alle sadan hakutuloksen) ja vastaussanat, jotka eivät oikein osu annettuun vihjeeseen.
Viesti Lähetetty: 24.08.2013 11:37
  Viestin otsikko:  Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät  Vastaa lainaamalla
Miksi ristikkojen laatijat käyttävät vihjeissään sitaatteja, lainausmerkkejä? Käytäntö tuntuu lisääntyneen viime vuosina: minkäänlaista logiikkaa en ole ilmiössä havainnut. Sitaattien käyttö viestii vähättelevästä asenteesta ratkojaa kohtaan: laatija ikäänkuin puoliksi ratkaisee vihjeen sitaatteja käyttämällä. En ainakaan itse tunne olevani niin stupido, että tarvitsisin tällaista
vetoapua ratkaisussa. Ratkaisusta menee onnistumisen ilo tällaisten sanojen kohdalla, ja sijalle tulee kasvava ärtymys. :evil:
Viesti Lähetetty: 11.08.2013 17:11

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com