Sanasepot.fi
https://www.sanasepot.fi/phpBB3/

Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät
https://www.sanasepot.fi/phpBB3/viewtopic.php?f=21&t=374
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  kaleuissi [ 11.08.2013 17:11 ]
Viestin otsikko:  Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät

Miksi ristikkojen laatijat käyttävät vihjeissään sitaatteja, lainausmerkkejä? Käytäntö tuntuu lisääntyneen viime vuosina: minkäänlaista logiikkaa en ole ilmiössä havainnut. Sitaattien käyttö viestii vähättelevästä asenteesta ratkojaa kohtaan: laatija ikäänkuin puoliksi ratkaisee vihjeen sitaatteja käyttämällä. En ainakaan itse tunne olevani niin stupido, että tarvitsisin tällaista
vetoapua ratkaisussa. Ratkaisusta menee onnistumisen ilo tällaisten sanojen kohdalla, ja sijalle tulee kasvava ärtymys. :evil:

Kirjoittaja:  Timpura [ 24.08.2013 11:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät

Haa! Mielipide! Täytyy heti avata pullo itse tehtyä kuohujuomaa ja vastata, vaikka en muista törmänneenikään tähän ilmiöön. Ainakaan en ole kiinnittänyt huomiota. Sen sijaan huuto- ja kysymysmerkkejä viljellään luultavasti samoissa tarkoituksissa. Jos ne tarkoittavat, että ratkaisun löytyminen edellyttää todellista oivallusta, ne ovat perusteltuja. Aina ei näin kyllä ole.

Enemmänkin harmittavat suttuiset kuvat, joista ei vanhoilla silmillä saa selvää, nimet, joita ei tähän ikään ole kuullutkaan (toki googlaamamalla sellainen aina löytyy, yleensä alle sadan hakutuloksen) ja vastaussanat, jotka eivät oikein osu annettuun vihjeeseen.

Kirjoittaja:  Auri [ 10.09.2013 23:43 ]
Viestin otsikko:  Re: Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät

Kiitos "palautteesta" ;) . Minua on - laatijanakin - alkanut ihmetyttää, käytänkö liikaa lainausmerkkejä. Pitäisi varmaan hillitä itseään, ettei sitten ketään ratkojaa vallan raivostuttaisi.
Kysymys- ja huutomerkit kuuluvat samaan sarjaan: tunnustan, että varsinkin epävirallisissa viesteissä ja kirjeisssä viljelen liikaa huutomerkkejä! Sellainen tyyli on niin tarttuvaa! Parhaat kaverini käyttävät paljon huutomerkkejä, mikä kuvastaa heidän innostustaan ja reipasta tunne-elämäänsä... :D

tosin... ristikoissa se on vähän eri juttu... :oops:

Tässä linkki niille, jotka haluavat paremmin perehtyä lainausmerkkien käyttöön:

http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielenopas/4.7.html

(Kunpa jaksaisin tuon kaiken itsekin lukea... )

Kirjoittaja:  Timpura [ 11.09.2013 15:05 ]
Viestin otsikko:  Re: Sitaatit vihjesanoissa ärsyttävät

Minä en juurikaan seuraa, mitä viihdemaailman henkilöt puuhaavat, enkä mm. sen takia tiedä, miltä he näyttävät. Siksi ristikoissa, lähinnä Hesarissa, esiintyvät harmaat kasvokuvat tuottaisivat harmaita hiuksia, jos ne vielä voisivat lisää harmaantua. Onneksi laatija(t) tuntuvat olevan sen verran varttuneemapaa väkeä, että joukossa on myös kymmenien vuosien takaa mieleen jääneitä kasvoja. Menee muuten ihan arvailuksi.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/