SUOMALAISEN SANARISTIKON PÄIVÄ

Sanaseppojen kesäpäivät pidettiin Tuusulassa 30.7. - 2.8.2015. Ohjelmaan oli kaikista aikaisemmista vuosista poiketen painettu lauantai-aamuksi klo 8.00 lipunnosto.

Seuran hallitus oli kokouksissaan niin vaivihkaa suunnitellut tapahtuman, että kukaan muusta jäsenistöstä ei kaiketi tiennyt asiasta mitään eikä huomannut edes kysyä asiasta. Ei edes perjantai-iltana, jolloin puheenjohtaja toivoi lipunnostoon runsasta osanottoa.

lipunnosto.jpg

Erilainen aamunavaus 1.8.2015. Suomen lippua salkoon nostamassa Erkki Jauhiainen ja Juha Hyvönen.

Oli jopa hienoinen hämmästyksen aihe, että lähes kaikki kesäpäiville osallistujat olivat Majatalo Onnelan etupihalla todistamassa historiallista tapahtumaa, vaikka monella ilta olikin vierähtänyt aamutunneille asti. Olivat kai ratkoneet ristikoita.

Kunniaylisanaseppo Antti Skyttä avasi tilaisuuden kertomalla, että oli kulunut päivälleen 50 vuotta siitä, kun nuoren Pekka Joutsin ensimmäinen sanaristikko oli julkaistu. Tuo ristikko oli kopiona jaossa halukkaille.

Tässä vaiheessa huomion kohde lähes pyöri hämmennyksen vallassa, mikä paljasti sen, että yllätys oli täydellinen.

Kun sitten puheenjohtaja Jari Haapa-aho julisti päivän Pekka Joutsin päiväksi eli suomalaisen sanaristikon päiväksi, juhlakalun hämmennys vain lisääntyi.

Vaikka päivää ei kaikkiin kalentereihin varmasti vielä vuosiin tulekaan, kaikkein parhaiten varustettuun seinäkalenteriin kylläkin. Tuo paras kalenteri on tietysti Sanaseppojen oma seinäkalenteri, joka julkaistaan nyt kolmannen kerran. Kalenteria voi tilata seuran sihteeriltä.

pekkajoutsi.jpg 

Pekka Joutsi täydellisesti yllätettynä aamun avauksessa.

jarihaapa-aho.jpg 

Seuran puheenjohtaja Jari Haapa-aho julistaa Pekka Joutsin päivän, suomalaisen sanaristikon päivän.