28. huhtikuuta 1999

Juhani Heino: Aviisi

Sanaristikko on tekijänoikeuden suojaama teos.
Sen levittäminen ja muokkaaminen ilman laatijan lupaa on kielletty.

HTML GIF

Juhlan kunniaksi ollaan avoimia. Alkuperäisen yritelmäni koeratkonnassa kävi ilmi, ettei se ollutkaan tarpeeksi vaikea. Kaivoin siis kirjahyllystä markiisi de Sadea ja virittäydyin sopivaan tunnelmaan.

Näistä iiseistä on aina varoitettu, että ei kiireisille, utameille tai heikkohermoisille. Ehkäpä voin nyt todeta hyvällä syyllä, että tämä ei sovi sitten kenellekään...

Lisäpähkinä on vieraskielisen sanan löytäminen. Etsi niitä suomalaisen aakkoston kirjaimia, joita ei ole käytetty tässä avoristikossa. Tästä joukosta saat muodostettua vieraskielisen sanan. Mikähän se mahtaa olla; suomennosta ei tarvita.

Kiitos kuvittajalle [Juha Hyvönen, joka on niin vaatimaton että poisti nimensä - nyt laitoin sen taas nähtäville, ähäkutti]. Ilman häntä kuvat ja tekstaus olisivat huomattavasti rumempia (kokeiltu on).

Aviisi on avoristikko. Sen vastausruutuihin on sijoitettu numerot yhdestä seitsemään. Nämä ruudut muodostavat numerojärjestyksessä ristikon avainsanan, jonka selville saaminen on sinänsä saavutus.